top of page

OPEL GAAT EERSTE WATERSTOFAANGEDREVEN BESTELWAGENS PRODUCEREN

OPEL GAAT EERSTE WATERSTOFAANGEDREVEN BESTELWAGENS PRODUCEREN

De Duitse autofabrikant Opel is de eerste autoproducent die zich richt op de markt van waterstof aangedreven bestelwagens. Eind dit jaar zullen de eerste voertuigen seriematig geproduceerd worden in Duitsland. Dat meldt Michael Lohscheller, CEO van Opel, in een interview met Business Insider.

“In 2016 meldden we voor het eerst dat Opel zich gaat richten op elektrisch rijden”, zegt Michael Lohscheller. “Dat willen we nog steeds, want enerzijds helpt elektromobiliteit ons bij het oplossen van het CO2-probleem en anderzijds geloven we dat batterij-elektrische mobiliteit de toekomst zal zijn, vooral voor kleinere voertuigen zoals de Corsa of Mokka. Maar er zijn ook segmenten, zoals lichte bedrijfswagens, waar waterstof een oplossing voor zou zijn. We doen daar al 20 jaar onderzoek naar en zien dat de CO2-balans van groene waterstof uitstekend is. En je mag de snelheid van tanken niet vergeten, met de brandstofcel-voertuig kan dat in drie minuten.”

Van eind 2021 tot 2023 zullen in de fabriek in Rüsselsheim bij Frankfurt 2.000 voertuigen van de Opel Vivaro-e en zustermodellen worden geproduceerd. Opel meldt dat de productiekosten in eerste instantie fors zullen zijn, maar dat deze drastisch zullen dalen naarmate productie wordt opgeschaald en de prijs van groene waterstof daalt. In eerste instantie concentreert de autofabrikant zich op klanten die bereid zijn iets meer te betalen voor schoon transport.Lees het volledige artikel van Waterstof Magazine

bottom of page