top of page

GROENE WATERSTOF IN 2050 GOEDKOPER DAN FOSSIELE ALTERNATIEVEN

GROENE WATERSTOF IN 2050 GOEDKOPER DAN FOSSIELE ALTERNATIEVEN

Uit een rapport van BloombergNEF (BNEF) is gebleken dat waterstof in 2050 een goedkopere energiebron zal zijn dan natuurlijk gas. De kosten van waterstof voor het opwekken van energie dalen daarmee sneller dan voorheen aangenomen. Verwacht wordt dat ten minste 33% van de wereldwijde energievoorraad in 2050 uit groene energie zal bestaan, waarvoor geen cent meer betaald zal worden dan voor fossiele alternatieven.

De neerwaartse prijstrend wordt veroorzaakt door innovatie op het gebied van zonne-energie. Zonnepanelen kunnen steeds goedkoper geproduceerd worden, waardoor de energie die gebruikt kan worden om groene waterstof mee te produceren ook goedkoper wordt. De energie die gebruikt wordt voor electrolyse (het proces waarbij waterstof wordt gescheiden van water) is momenteel nog vaak van fossiele aard, aangezien dat goedkoper is dan waterstof met groene energie te produceren. In de nabije toekomst is dit dus niet meer het geval.

Martin Tengler, lead hydrogen analyst bij BloombergNEF, waarschuwt in een interview met NS Energy “Zulke lage kosten voor het opwekken van groene waterstof kunnen de hele energiewereld op zijn kop zetten, maar om de technologie te ontwikkelen die hiervoor nodig is, zullen we blijvend steun van de overheid moeten ontvangen. Investeringen zullen nodig zijn."

Lees hier het volledige artikel.

bottom of page