Duitse overheid investeert 8 miljard in waterstoftechnologie

June 2, 2021

Het Duitse Ministerie van Economie en Energie heeft bekendgemaakt dat het 8 miljard euro aan subsidie ter beschikking stelt voor 62 verschillende grootschalige waterstofprojecten. "We willen de nummer 1 van de wereld worden op het gebied van waterstoftechnologieën" verklaart het ministerie in een persbericht.

Peter Altmaier toont overzichtskaart met locaties van de waterstofprojecten.

Het initiatief werd op 28 mei tijdens een persconferentie bekendgemaakt door bondsminister van Economie en Energie Peter Altmaier. De minister toonde tijdens de conferentie een overzichtskaart met daarop de locaties van alle projecten waarin geïnvesteerd gaat worden. Vooral naar gebieden langs de Duits-Nederlandse grens gaat veel geld. Deze regio’s hebben het in de tweede helft van de vorige eeuw economisch zwaar te verduren gehad, als gevolg van het wegvallen van de kolen- en staalindustrie. Ook in het economisch minder ontwikkelde Oost-Duitsland worden veel investeringen gedaan.

 

“We maken van Duitsland een waterstofland.” verklaart bondsminister van Verkeer Andreas Scheuer in het persbericht. “Daarbij bedenken we nieuwe oplossingen voor mobiliteit, van het energiesysteem om technologieën aan te drijven tot de brandstofinfrastructuur. Op dit moment is het verkeer nog voor meer dan 95 procent afhankelijk van het gebruik van fossiele brandstoffen. We hebben daarom dringend mobiliteit nodig die steunt op hernieuwbare energiebronnen.”

 

De Duitse regering hoopt met dit initiatief de ontwikkeling van waterstoftechnologie een flinke boost te geven, waarbij grootschalige overheidsinvestering zal leiden tot een toename in particuliere investeringen.

Lees hier het volledige persbericht.