Nieuwe waterstofcel-bussen in China zijn een succes

Skywell-bus-wide-1200-1024x287.jpg

June 29, 2021

In China doen ze het al; in de stad Nanjing hebben 10 waterstofbussen van de Skywell New Energy Vehicles Group binnen 45 dagen in totaal 75.000 kilometer aan dienstritten gereden. Hiermee acht de fabrikant van de waterstofcellen Loop Energy de levensvatbaarheid van waterstof in de busindustie bewezen.

De bussen van de nieuwe waterstofvloot in Nanjung. Bron: Loop Energy

In april van dit jaar kondigde de waterstofcelfabrikant aan dat het 10 waterstofbussen ging leveren aan het Economische Ontwikkelingsgebied van Lishui, Nanjing. Het ging om een pilotproject voor de stadsprefectuur Lishui, dat als doel heeft om binnenkort 300 waterstofbussen in het stadsdeel te laten rijden.

 

“We zijn zeer tevreden over het succesvol presteren van deze zero-emission waterstofbussen.” aldus adjunct-secretaris van het Arbeidscomité van Lishui, M. Cuichangong. “Het maakt Lishui het waterstofcel-centrum in China.”

 

China geldt als ‘s werelds grootste uitstoter van co2 in cumulatieve getallen (de VS is de grootste vervuiler per inwoner). Maar de Chinese regering heeft beterschap beloofd. In 2020 verklaarde president Xi Jinping dat China in 2060 volledig uitstootvrij moet zijn. Als onderdeel van deze doelstelling heeft de Chinese regering besloten dat nieuwe zware voertuigen, zoals bussen, een co2 uitstoot mogen hebben, die overeenkomt met de uitstoot van een voertuig dat 1 op 100 rijdt. Om hieraan te voldoen heeft het Economische Ontwikkelingsgebied van Lishui gekozen voor waterstofbussen. Waterstof wordt hier gezien als brandstof van de toekomst.

Bron: Loop Energy